Jocuri distractive pentru 1 Iunie

Ziua de 1 Iunie are o semnificație aparte pentru copiii din întreaga lume.

Este ziua în care copilăria, joaca și jocurile sunt sărbătorite cu mare bucurie de către cei mici. Ziua Copilului este prilejul potrivit pentru a le arăta micuților cât de mult sunt iubiți și apreciați.

Academia ABC v-a pregătit o serie de jocuri interesante și foarte distractive care se pot juca atât la școală, cât și acasă cu familia.

Piramida paharelor

Pentru acest joc aveți nevoie de patru participanți. Fiecare dintre aceștia primește câte un set de pahare(maxim 20 de bucăți) pe care va trebui să le așeze sub formă de piramidă. Cursa este contracronometru. Câștigă cel care termină primul.

Jocul ajută la dezvoltarea abilității de a așeza după forma geometrică obiectele, contribuie la dezvoltarea atenției și a îndemânării, precum și la spiritul de competiție.

Materiale necesare: pahare de plastic(20 de bucăți, bănci);

Macaroana plimbăreață

Pentru acest joc aveți nevoie de 4 farfurii pe care sunt puse paste, de preferat penne. Doi participanți vor transporta pe două bețe de spaghete, penele din farfurie în altă farfurie. Jocul se încheie când unul dintre participanți a terminat de transportat toate pastele. Activitatea va fi foarte plăcută pentru copii.

Este distractiv pentru ei să plimbe niște paste dintr-un loc în altul, totul contracronometru.

Materiale necesare: farfurii de unică folosință, penne, macaroane, bănci;

Pictori talentați…pe nevăzute!

Desenăm pe foaie, respectând indicațiile cadrului didactic sau ale părintelui, legați la ochi!
„Desenați un cerc mare! Acesta reprezintă un cap. Desenați doi ochi! Desenați nasul! Desenați urechile! Desenați parul… o fundiță in par… un papion … etc.  

Utilitatea acestui joc este că dezvoltă creativitatea și imaginația copiilor, dar și coodonarea.

Materiale necesare: eșarfe pentru fiecare elev, cariocă.

Baloanele săltărețe

Încercam să spargem cu piciorul balonul colegului. Pentru acest joc aveți nevoie de baloane umflate, legate 2 câte 2. Elevii vor încerca să spargă cu piciorul balonul colegului. Dacă jucați acasă acest joc, ideal ar fi să îl faceți între părinte și copil. Jocul presupune multă mișcare, concentrare pentru a sparge balonul oponentului. Distracția este garantată!

Materiale necesare: baloane colorate, sfoară

Îndemânare și hârtie igienică

Cel de-al cincilea joc are nevoie de cel puțin 6 participanți sau chiar mai mulți. Participanți, aseșzați la oararecare distanță unul față de altul, pe orizontală, primesc câte un sul de hârtie igienică pe care vor trebui să îl desfacă fără să îl rupă. Câștigător va fi cel care deface primul toată hârtia igienică de pe sul și îl ridică în sus.

Materiale necesare: hârtie igienică;

Desene pe asfalt

Activitatea presupune realizarea de desene pe o suprafață cimentată  folosind cretă de diferite culori. Fiecare copil desenează ce își dorește la dimensiunea dorită, neavând limitare.

Materiale necesare: cretă colorată;

Sacii săltăreți

Jocul este cunoscut multor copii și anume cursa sacilor. Copiii fac întreceri între ei folosind saci din pânză sau rafie, sărind cu ajutorul lor. Câștigă cel care ajunge primul la linia de finish sărind cu sacul.

Materiale necesare: saci de pânză sau rafie, cretă colorată;

Aceste jocuri sunt doar câteva care se pot desfășura cu copiii la clasă sau acasă, în parc sau la locul de joacă. Nu există o zi anume când se pot desfășura. Ele sunt binevenite oricând, aducând un aport important la dezvoltarea personalității copilului și creșterea randamentului școlar. Copiii capătă o dragoste aparte față de școală, față de astfel de activități.

  • Articole autor
AcademiaABC Administrator

Platforma educațională Academiei ABC vă oferă cele mai bune și interesante materiale didactice sub formă de teste online, rebusuri online, fișe de lucru pentru grădiniță și clasele primare și multe altele.

urmărește-mă pe
Scroll to Top
Scroll to Top
  • 293 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link