Experimentarea jocurilor în clasă și afara ei (Partea I)

Joc: ”Cum sunt eu? ”
Mărimea grupului: 10 – 30 participanți
Timp: 15-20 minute
Маteriale: hârtie, carioca, scotch, boxă, leptop
Obiective:
A se cunoaște membrii grupului.
Procedură:
Fiecare participant primeşte câte o foaie de hârtie şi o carioca. Ei trebuie să scrie numele lor în parte de sus a foii, apoi participanții îşi lipesc pe spate foile lor cu ajutorul scotch-ului.. Pe pauza vocală a unui cântec fiecare trebuie să completeze cuvinte frumoase pe hârtia de pe spatele colegilor. (ex: frumos, deştept, altruist …). După aceasta, ei trebuie să citească ce au scris colegii și la final să prezinte o calitatea ce îl reprezintă și se regăsește pe foaie. După ce jocul se termină foile pot fi lipite pe perete.

Joc: ”Am căzut într-o fântână”
Mărimea grupului: 10 – 30 participanți
Timp: 25-45 minute
Маteriale: nimic
Obiective:
A exersa operațiile învățate și a descompune numerele.
Procedură:
Un participant este în față și strigă: ” Am căzut într-o fântână! Fântâna are o adâncime de 235 de m plus 100 m. Cine mă scoate?”, apoi solicită un alt participant care ridică mâna să-l scoată din fântână descompunând rezultatul în sute, zeci și unități. (ex. Trage o data de mână și spune ”trei sute”, trage a doua oară ”treizeci” și a treia oară ” cinci ” ) Cel care a scos din fântână cade el și astfel jocul se repeat.

Joc: ”Telefonul fără fir prin mimă ”
Mărimea grupului: 10 – 30 participanți
Timp: 15-20 minute
Маteriale: nimic
Obiective:
A învăța să transmită un mesaj prin mimă.
Procedură:
Participanții sunt așezați în șir indian. Cel din spate mimează ceva, apoi îl atinge pe umăr pe el din fața lui și îi transmite mesajul mimând. Jocul continua până la primul participant din șir, iar acesta relatează ce mesaj a primit. Se compară cu ceea ce a transmis jocătorul din spate. Primul participant trece în spate și jocul se repetă.

Vasilescu Ana-Maria

Vasilescu Ana-Maria

Profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 153 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link