Puișorul curios

      A fost odată ca niciodată un pui care de abia ieşise din ou. El stătea împreună cu mama lui într-o poiată foarte frumoasă. Dar acel puişor era tare curios să vadă ce este şi pe afară aşa că, într-o zi a cerut voie mamei sale să iasă afară şi ea i-a dat voie. Cum ieşi, a văzut o ciupercuţă, dar el nu ştia ce este pentru că nu mai văzuse niciodată aşa ceva. Deodată, a simţit ceva umed căzând din cer. Era ploaia. Odată ,mama lui i-a povestit ce este ploaia şi i-a spus că nu are voie să stea afară atunci când plouă pentru că poate răci, aşa ca s-a adăpostit sub ciupercuţă până a ieşit soarele. După câteva minuate, el a auzit un sunet cunoscut: era greieraşul care îi cânta în fiecare seară. El era pe un gard şi se grăbea să ajungă undeva . Atunci puişorul i-a spus:
     -Greieraşule, unde te grăbeşti?
Dar greieraşul nu i-a răspuns. Puişorul, foarte curios, l-a urmărit. A văzut că se îndrepta spre pădure . Merse ce merse şi şi-a dat seama că a ajuns la un muşuroi de furnici . Puişorul nu a înţeles ce căuta greieraşul acolo şi l-a întrebat:
   -Greieraşule, ce faci aici?
   -Am fost invitat la petrecerea furnicilor ca să le cânt cum ştiu eu mai bine, a răspuns greieraşul, şi poate mă vor ajuta să strâng şi eu provizii pentru la iarnă.
   -Petrecere plăcută, a spus puişorul.
Apoi, puişorul s-a îndreptat spre casa lui. Pe drum a întâlnit o sumedenie de fluturaşi frumoşi, coloraţi şi a văzut o mulţime de flori foarte frumoase . Spre seara a ajuns acasă şi i-a povestit mamei tot ceea ce văzuse în acea zi, apoi s-a aşezat la locuşorul lui şi a adormit.

Perțea Mirela

Perțea Mirela

Profesor învățământ preșcolar la Grădinița cu Program Prelungit ,,Bobocei din Micro III", Buzău

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link