Jocuri distractive pentru copii împreună cu copiii(partea a II-a)

1.CARTEA DISPĂRUTĂ
Materiale necesare: jetoane cu imagini
Se arată jetoanele copiilor. Copiii le intuiesc apoi închid ochii, timp în care educatoarea ascunde o carte. Copiii trebuie să ghicească ce carte a fost ascunsă.

2.GĂSEŞTE CULOAREA!
Materiale necesare: hârtie glasată de 6 culori, lipici ţi un zar mare.
Pe fiecare faţă a zarului se lipeşte câte o culoare din cele şase.
Copilul aruncă cu zarul, ghiceşte culoare pe care o are faţa zarului şi trebuie să denumească obiecte de aceeaşi culoare din clasă.

3.DĂ PACHETUL MAI DEPARTE!
Materiale necesare: hârtie de ambalaj, ziare, hârtie pentru carton, bomboane, biscuiţi, un mic cadou.
Se începe cu micul cadou şi se ambalează în acelaşi pachet tot ce avem, intercalând între ambalaje câte ceva (bomboană, biscuite…)
Copiii stau în cerc, muzica cântă şi pachetul trece de la unul la altul.
Când se opreşte muzica, cine are pachetul în mână desface primul ambalaj şi ia ce găseşte. Muzica începe din nou, pachetul se plimbă iar până la următorul copil când muzica se opreşte din nou… până la ultima surpriză şi cea mai mare.

4.JOCUL ZGOMOTELOR
Materiale necesare : chei, clopoţel, cutie cu monede, cu zaruri, cu creioane…
Puneţi sub masă toate obiectele şi copiii în jurul mesei. Un copil, ia un obiect fără să facă zgomot cu el. Dacă face zgomot, iese afară din joc. Copilul care a luat obiectul şi nu a făcut zgomot, se uită în cutie ce este, mimează obiectul iar ceilalţi trebuie să ghicească.

5.CUTIA CU SCRISORI
Materiale necesare: o cutie de carton, hârtie glasată, carioci.
Se confecţionează cu materialele, o cutie, se face o tăietură asemeni cutiei poştale şi se scrie pe ea “Cutie pentru scrisori”
Copiii fac desene reprezentând o scrisoare pentru un copil prieten din grupă. Pune “scrisoarea” în plic, lipeşte timbrul şi o pune în cutia de scrisori.
Fără ca copilul să observe, educatoarea va înmâna “scrisoarea”celui căruia ia fost “scrisă”, iar acesta îi va mulţumi celui de la care a primit scrisoarea.

,,Arta educaţiei ,nu este altceva decât cunoaşterea mijloacelor potrivite pentru a forma corpuri mai robuste şi mai puternice, spirite mai luminate şi suflete mai virtuoase.’’
HELVETIU

Picture of Șerdean Lavinia Carmen

Șerdean Lavinia Carmen

Profesor învățământ preșcolar la Grădinița cu Program Prelugit Albinuța, cu o vechime de 17 ani, gradul didcatic I

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link