Joc de mișcare ,,Plus și minus”

Clasa: a III-a
Mijloc de realizare: joc de mișcare
Număr participanți: toți elevii clasei
Materiale necesare: cretă colorată pentru marcaje
Loc de desfășurare: teren de sport/sală de sport

Formație: elevii sunt împărțiti în 3 echipe egale numeric de câte 8 jucători, fiecare echipă pe câte o coloană, în șiruri paralele. Aceștia vor aștepta în poziția șezând, cu picioarele încrucișate. Distanța dintre coloane este de minim 2 metri, iar distanța dintre fiecare component al echipei este de 1 metru, evidențiată prin marcaje în locurile pe care se vor așeza participanții. Fiecare jucător va sta într-un cerc colorat , diferit față de al colegilor săi.

Regulament: fiecare dintre componenții echipelor primește un număr de ordine de la 1 la 8, în funcție de poziția pe care o ocupă în șir.
   Conducătorul jocului,învățătorul sau profesorul de educație fizică spune, cu voce tare, o operație aritmetică de adunare sau scădere. De exemplu:”7-4”.
    Elevii din cele 3 șiruri care stau pe poziția 3 se vor ridica, vor ieși din rând prin dreapta șirului și vor alerga spre înainte, ocolind primul elev din coloană. Vor continua alergarea spre coada șirului, vor ocoli ultimul jucător și se vor îndrepta spre locul lor inițial.
    Cel care ajunge primul la locul de plecare în cursă aduce 1 punct pentru echipa din care face parte. Jocul continuă cu alte operații de adunare și scădere pe care le strigă conducătorul întrecerii, până când se ajunge la un total de 10 operații. Echipa care acumulează cele mai multe puncte este declarată câștigătoare.
Obiective urmărite: dezvoltarea atenției și a vitezei de reacție, crearea spiritului colectiv prin munca în echipă, sporirea stăpânirii de sine, dezvoltarea ambiției și corectitudinii.

Picture of Achimescu Rodian

Achimescu Rodian

Profesor de educatie fizica la LPS Bihorul Oradea, vechime de 28 de ani

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link