Să ne prezentăm! De vorbă cu un pui de vulpe

      Sunt o vulpe roșie și fac parte dintr-o familie numeroasă. Trăim din America de Nord și până în Asia. Surioarele mele trăiesc în câmpii și în munți. Mama și tatăl meu sunt de mărimea unui câine. Mama are blana roșcată iar eu am culoarea maro închis. Sub bot și pe piept, blana este albă. Lăbuțele sunt negre. Coada noastră e lungă și stufoasă și se târăște pe pământ. Tatăl meu e o vulpe- polară și are o blană foarte lungă, groasă și călduroasă.
     Eu semăn puțin și cu pisica. Ochii mei strălucesc în întuneric ca ai ei și vânez la fel ca ea. Și puii mei sunt la fel de jucăuși…
Ne plac găinile, iepurii (dar nu iepurașii de câmp căci sunt prea rapizi), păsărelele, ciupercile și ouăle.
    Trăim între 2- 5 ani, dar la Grădina Zoologică trăim și 10 ani. Dușmanii noștri sunt câinii, lupul și râsul. Omul ne vânează pentru blana noastră splendidă dar și pentru că i-am mâncat găinile.
Am oase foarte ușoare și de aceea alerg mai bine decât un câine. Coada mă ajută să-mi păstrez echilibrul și îmi ține cald când dorm. Dinții mei sunt un dar minunat, fără de care n-aș putea să mănânc așa de bine!
      Văd bine noaptea și animalele în mișcare, dar nu văd culoarea portocaliu. Auzul meu fin aude și zgomotele slabe făcute de șoriceii de sub pământ. Noi mâncăm și șoricei, pentru a nu se înmulți prea mult. Când sunt în pericol, adesea mă prefac moartă. Casa mea se numește vizuină. Sunt leneșă și îmi place să ocup casa altor animale.
    De fapt, noi suntem un fel de doctor care se îngrijește de sănătatea mediului natural…

Picture of Popa Ioana Daniela

Popa Ioana Daniela

Profesor învățământ preșcolar la Școala Gimnazială Iulia Hălăucescu, comuna Tarcău

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 59 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link