Joc didactic Dezvoltare personală ,,Programul zilnic”

     Acest joc didactic are ca scop însușirea noțiunii de program zilnic de activități
     Într-o cutie va fi adăugat un număr de bilețele egal cu numărul elevilor prezenți. Pe fiecare bilețel va fi scrisă o activitate cotidiană ce poate face parte din programul zilnic al unui elev de clasa a II-a.
        Pe rând, fiecare elev va extrage câte un bilețel. Acesta va trebuie să își găsească loc înaintea sau în urma unui alt coleg așezând mâna pe umărul celui din față sau poziționându-se în dreptul brațului colegului din spate. Toți elevii trebuie să colaboreze împreună astfel încât să realizeze un program corect și coerent.
     Una dintre cele mai importante reguli ale acestui joc este păstrarea liniștii, elevii fiind nevoiți să se înțeleagă unul cu celălalt fie cu ajutorul semnelor, fie arătându-și reciproc bilețelele. În momentul în care un elev folosește vocea este eliminat din joc, iar activitatea pe care a extras-o nu va mai fi inclusă în programul zilnic.
     La final, după ce fiecare elev și-a ales un loc și este format un șir indian, cel care ocupă primul loc din șir citește tare activitatea pe care o are astfel: “Mai întâi……(activitatea)”, iar elevul din urma lui continuă “Apoi …..(activitatea)”. Se continuă până când se ajunge la ultimul elev care va spune: “La final ……(activitatea)”.
Exemplu:
Primul elev: “Mai întâi mă ridic din pat.”
Al doilea elev: “Apoi mă spăl pe ochi.”
Al treilea elev: “Apoi mă spăl pe dinți.”
…………………………………………….
Ultimul elev: “La final adorm”.
    Dacă una dintre activități nu este încadrată în locul potrivit, ceilalți colegi au dreptul să intervină și să corecteze, iar elevul care s-a încadrat greșit își schimbă poziția în șir.

Picture of Cusen Maria Alexandra

Cusen Maria Alexandra

Profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Nr. 1 Dobroești;

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link