Jocuri de mișcare-Clasele primare

Cât este ceasul, domnule Lup?
Se alege un elev care să fie lupul și este cu spatele la ceilalți elevi,la o distanță de 10-15m. Când elevii vor întreba în cor :Cât este ceasul, domnule Lup?, acesta le va răspunde cu un număr în limitele 1-10,de preferat.Copiii trebuie să realizeze tot atâția pași cât arată ceasul lupului. Copiii reiau întrebarea de câteva ori. Când lupul crede că s-a apropiat destul,răspunsul va fi :Este ora prânzului! Copiii trebuie să fugă din calea lupului. Cel care va fi prins,devine ,la rândul său,lup.

Salata de fructe
Într-un bol sunt puse cartonașe pe care sunt scrise /desenate fructe. Copiii sunt așezați pe scaunele puse în cerc. Numărul scaunelor trebuie să fie cu unul mai mic decât al participanților. La comanda Aș mânca o plăcintă cu mure!, toți copiii care au primit mura trebuie să se ridice și să facă schimb de scaune între ei. Cine rămâne fără scaun ,spune următoarea comandă. Se pot formula comenzi precum Aș bea un compot de mere!,Aș mânca o tartă cu struguri!

Păianjenul și musculițele
Un copil va fi ales păianjen,iar restul vor fi musculițe. Păianjenul va încerca să prindă cât mai multe musculițe,așa ca un păianjen adevărat. Fiecare musculiță prinsă va deveni parte din plasa păianjenului și, ținându-se de mână cu acesta îl va ajuta să prindă muștele rămase. Fiecare musculiță care este prinsă se va ține de lanțul format și va ajuta la capturarea celor rămase Ultimul jucător prins va fi păianjen.

Prinde steagul
Se împarte clasa în două echipe. Fiecare echipă își va crea câte un steag, având niște materiale la dispoziție. Realizarea steagurilor se poate realiza într-o altă oră.Odată steagurile realizate, va începe jocul. Scopul jocului este de a intra pe teritoriul celeilalte echipe și de a-i lua steagul și apio să se întoarcă pe teritoriul propriu. Jucătorii prinși pe teritoriul inamic vor fi trimiși la Închisoare, de unde pot ieși dacă sunt salvați (atinși )de un membru al propriei echipe sau dacă formează un lanț cu ceilalți prizonieri,care să se întindă până la teritoriul propriu .
Copiii trebuie să fie încurajați să realizeze strategii ,nu doar să alerge dintr-o parte în alta,fără un scop precis. Echipa câștigătoare este cea care deține steagul inamic și are toți jucătorii în spațiul de siguranță.

Stancu Magdalena

Stancu Magdalena

Profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, cu o vechime de 36 de ani. Absolventă a Liceului Pedagogic București, promoția 1985 și Facultatea de Psihologie și Științele Educației-specializarea Pedagogie generală;

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link