Jocuri distractive-Clasele primare

Împărate luminate, câți pași îmi dai?
Se alege un copil care să fie Împăratul și să dea porunci. Restul copiilor stau la o distanță mai mare și strigă pe rând Împărate luminate,câți pași îmi dai? Împăratul răspunde fiecăruia în mod diferit:3 pași de uriaș, 10 pași de furnică etc. Împăratul le poate spune și să facă pași înapoi, atunci când consideră că s-au apropiat prea mult de el. Copilul care se va apropia cel mai repede de Împărat îi va lua locul.

Mașina de scris
Li se explică copiilor cum funcționează o mașină de scris. Se repartizează copiilor literele alfabetului .Un copil poate primi mai multe litere. Se spune un cuvânt. Copiii trebuie să se ridice pe rând, în funcție de literele din care este format cuvântul. Când se ridică ,trebuie să imite sunetul mașinii de scris Țac. Pe măsură ce se joacă,se mărește ritmul. Pentru elevii mai mari,se pot repartiza și semne de punctuație.

Picture of Stancu Magdalena

Stancu Magdalena

Profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, cu o vechime de 36 de ani. Absolventă a Liceului Pedagogic București, promoția 1985 și Facultatea de Psihologie și Științele Educației-specializarea Pedagogie generală;

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link