Parcurgerea etapelor de rezervare și emitere a biletelor de avion

Sarcina de lucru:

1. Doamna și domnul Maria și Mihai Popescu se prezintă la agenția de turism ”Vogtur” SRL și solicită rezervarea a două bilete de avion dus- întors pe ruta Cluj Napoca- Viena, plecarea fiind de azi în 30 de zile. Aceștia doresc să petreacă la Viena un sejur de 7 zile.

2. Se distribuie rolurile între participanți, care pot fi schimbate între elevi după derularea unei etape. Elevii vor forma echipe de câte 3 (agentul de ticketing și clienții), fiecare îndeplinind pe rând rolul de agent ticketing, respectiv client.

3. Se simulează dialogul ocazionat de rezervarea biletelor de avion pe ruta Cluj Napoca- Viena, parcurgând etapele specifice de rezervare și vânzare a biletelor de avion. Elevii se documentează utilizând site-uri de rezervare a biletelor de avion, selectează informațiile, materialele și documentele necesare (ex. model bilet de avion).

4. Elevii se simt în siguranță să joace roluri diferite.

5. Elevii care joacă roluri sunt rugați să spună ce au învățat din ceea ce au experimentat. Ceilalți elevi vor da feedback celor care au jucat roluri.

Picture of Maftei Elvira

Maftei Elvira

Profesor economist la Colegiului Alexandru cel Bun Gura Humorului, gradul didactic I, vechime în învățământ 24 ani;

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link