Povestea buburuzei Lilişor


Se spune că Moş Timp avea 4 fete frumoase pe care le iubea si le-a pus numele Primăvărica, Verica, Tomnica şi Iernica. El a dat fiecareia 3 luni în care să îşi arate frumusetea. Toate erau frumoase, erau minunate, dar dintre toate, Iernica era cea mai aprigă. Mereu era în luptă cu sora sa Primăvărica care nu putea sa îşi arate frumusetea din cauza zăpezii, frigului şi zilelor mohorâte care nu se lasau duse.

Ca să facă dreptate, tatăl lor, Moş timp a hotărât să trimită un mesager prin care fiica sa Iernica să ştie că este timpul să plece şi să îşi lase sora să aducă natura la viaţă, să înflorească pomii şi florile, să aducă gâzele, să aducă soarele strălucitor pe cer. Astfel, el a trimis în zbor pe buburuza Lilişor să transmită mesajul tatălui lor.

Misiunea ei nu va fi uşoară deloc, trebuie să zboare mult, să treacă prin  patru tărâmuri magice cu văi de foc şi ploi mărunte ca să ajungă în ţinutul Primăvăricii şi să o alunge pe sora ei Iernica.

Şi uite aşa Lilişor se simte pierdută, ştie că îi va fi foarte greu să parcurgă un drum atat de lung. Doar dacă….dacă ar exista niste copii buni, frumoşi şi inteligenţi să o ajute la drum???? Ştiţi voi pe cineva oare???? Acei copiii trebuie să descopere cele patru ţinuturi prin care ea trebuie să treacă şi să o ajute să ajungă la destinaţie.

Acest material didactic se poate folosi la predarea integrată a anumitor conținuturi din programa școlară!

Povestea-buburuzei-Lilişor-captarea-atenţiei-docx.docx ()

  • Articole autor
AcademiaABC Administrator

Echipa Academiei ABC se străduie să vă ofere cele mai bune și interesante materiale didactice sub formă de teste online, rebusuri online, fișe de lucru pentru grădiniță și clasele primare și multe altele.

urmărește-mă pe
Scroll to Top
Copy link