Sunetul C în silabe


Fisa de lucru se poate lucra la învățarea sunetului C și a poziției sale, la începutul cuvântului, la mijloc sau la finalul cuvântului.

Fisa propusă cuprinde 12 imagini ale căror cuvinte sunt formate din 2 și 3 silabe. Școlarii denumesc imaginile afișate, precum și care este cuvântul asociat imaginii respective.

Se desparte în silabe cuvantul , întâi de către cadrul didactic. Se reia explicarea corectă a despărțirii corecte în silabe prin pozitionarea dosului palmei sub bărbie și cu cealaltă mână se va număra câte si șilabe sunt în acel cuvânt.

Cu întreaga clasă se fac câteva exerciții de despărțire în silabe pentru diferite cuvinte(Exemplu, CURTE, CUR-TE, CARTOF, CAR-TOF, MACARA, MA-CA-RA,ARC, ARC ETC), iar apoi se trece la rezolvarea sarcinilor de lucru din fișă unde se va stabili pozitia sunetul C. Se va colora bulina corespunzătoare locului sunetului în cuvântul respectiv.

[Download not found]

  • Articole autor
AcademiaABC Administrator

Platforma educațională Academiei ABC vă oferă cele mai bune și interesante materiale didactice sub formă de teste online, rebusuri online, fișe de lucru pentru grădiniță și clasele primare și multe altele.

urmărește-mă pe
Scroll to Top
Copy link