Timpul petrecut în familie crează amintiri care vor rămâne vii odată cutrecerea anilor, amintiri de care toți își vor aduce aminte cu drag și nostalgie. Jocurile de familie ajută mult la buna-dispoziție a tuturor membrilor săi. De cele mai multe ori, joaca și jocurile sunt cele care dau startul distracției și momentelor frumoase. 

Copiii sunt cei mai fericiți când vine vorba de jocuri. Ei sunt cei care zburdă de bucurie prin casă, chicotesc și întrețin atmosfera de veselie. Orice părinte știe că un copil fericit și sănătos trebuie să petreacă timp cu familia sa(părinții, frații, bunicii, unchii, verișorii)

În cele ce urmează vom enumera și descrie câteva jocuri ușor de utilizat care vor face ca seara jocurilor în familie să fie una reușită.

Tenzi

Este un joc de gândire și concentrare și se poate juca cu 2-4 jucători.

Modul de desfășurare:

Jucătorii primesc 10 zaruri de aceeasi culoare, iar cineva da startul. Toata lumea arunca zarurile si după aceea pune deoparte zarurile cu acelasi număr, iar pe restul le arunca din nou. Cine le nimeresti pe toate primul, câștigă.

Spot it

Este un alt joc interesant de jucat în familie. La acest joc pot participa între 2 și 8 jucători cu vârsta de la 6 ani în sus. 

Cum se joacă Spot it?

Spot it are peste 50 de simboluri, 55 de carti cu cate 8 simboluri pe fiecare carte si un singur simbol identic intre fiecare doua carti.

Depinde de fiecare jucător să afle care este acela. Trage oricare doua carti și așează-le cu fața în sus pe masa, intre toți jucatorii.

Caută simbolul identic de pe cele doua carti (aceeași formă, aceeași culoare, doar mărimea putând fi diferita). Primul jucator care găseste simbolul corect il strigă cu voce tare și trage alte două noi cărti care sunt apoi asezate cu fața in sus pe masa. 

Se repetă acest lucru până când fiecare jucator s-a convins că există întotdeauna un singur simbol comun între fiecare două cărți.

Labirinth


elefant.ro

După cum sună denumirea este evident că reprezintă un joc interesant care stimluează imginația participanților.

În cadrul jocului, căutați comori, fantome și creaturi mitice, dar totodată puteti deplasa labirintul. Acest joc necesită 2-4 jucători cu vârsta peste 10 ani. Timpul de joc: 20-30 de minute.

Jocul de cărți-UNO.

Este un joc popular pentru distracția tuturor membrilor familie. Poate fi jucat de jucători de la 2 până la 10, cu cât sunt mai mulți jucători, cu atât mai frumos este jocul. Pachetul dispune de 108 cărți, de 4 culori, numerotate de la 0 la 9 și alte câteva cărți cu funcții speciale cum ar fi : Stai un rand! Ești obligat să iei 2-3 cărți! etc.

Obiectivul jocului este de a rămâne fară cărți în mana. La fiecare rand trebuie să completezi ultima carte de pe masa de joc, potrivind culoarea sau numărul. Ținta este să te miști foarte repede pentru că și ceilalți jucători au culori și/sau numere care se potrivesc.În momentul în care ramai cu o singura carte în mana, strigi UNO!Și jocul este al tău!

Qwirkle

Jocul care creează o depedență plăcută! Cum se joacă Qwirkle? 

Se plasează cele 108 piese de joc din lemn care au doua posibilități de combinare: potrivire de culori dar forme diferite și invers .Scopul jocului este să acumulezi cât mai multe puncte. Atenție! Nici adversarii ceilalți nu vor sta degeaba. În timp ce aștepți să apară o combinație de piese care să-ți fie folositoare, încearcă să nu dai celorlalți jucători șansa de a puncta prea ușor. Se recomanda pentru un număr de 2-4 jucători cu vârstă de la 6 ani în sus.

Distracție plăcută!

Photo by Suzy Hazelwood from Pexels

  • Articole autor
AcademiaABC Administrator

Echipa Academiei ABC se străduie să vă ofere cele mai bune și interesante materiale didactice sub formă de teste online, rebusuri online, fișe de lucru pentru grădiniță și clasele primare și multe altele.

urmărește-mă pe
Scroll to Top
Copy link