Școala românească a trecut de-a lungul timpului prin numeroase reforme, prin zeci de miniștri, fiecare cu ideile sale și dorința de le implementa, de a se remarca prin ceva anume. Însă, situația cu care țara noastră și întregul mapamond se confruntă a dus la măsuri drastice în tot ceea ce înseamnă învățământ.

În condițiile actuale, școala românească a trecut de la școala tradițională cu bănci, catedră și cu table de scris la școala online, programe online, platforme educaționale, clase virtuale și lecții online.

Este un salt uriaș la care toată lumea a trebuit să se adapteze. Dar aceasta situație crează de departe multe probleme familiilor nevoiașe, precum și cadrelor didactice care instruiesc acești elevi care nu-și pot permite un telefon sau o tabletă cu ajutorul cărora să poată participa online la cursuri.

Pentru a veni în sprijinul acestor copii și al educației, Guvernul României a adoptat în ședința de guvern din data de 7 mai a anului acesta, la propunerea Ministerului Educației și Cercetării, o decizie privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020.

Aceasta suma alocată va fi folosită cu scopul achiziționării de dispozitive și echipamente electronice care se pot conectate la internet. Echipamentele electronice vor fi direcționate către dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Ținta principală a Ministerului Educației este să asigure accesul la toate cursurile online la distanță a elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar.

Ministrul Educației, doamna Monica Anisie a precizat următoarele:

“Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”.

Însă aceste echipamente electronice vor fi distribuite prin criterii bine stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Sursa: Ministerul Educației și Cercetării

Photo by stem.T4L on Unsplash

  • Articole autor
AcademiaABC
AcademiaABC Administrator

Echipa Academiei ABC se străduie să vă ofere cele mai bune și interesante materiale didactice sub formă de teste online, rebusuri online, fișe de lucru pentru grădiniță și clasele primare și multe altele.

urmărește-mă pe
Scroll to Top
Copy link