Curiozități despre fructe

Curiozități despre fructe

Merele

Consumul unui măr este echivalentul unei căni de cafea pentru a sta treaz.

Arheologii au găsit dovezi care atestă că merele au fost consumate încă din anul 6500 în.Hr

Știința care se ocupă cu creșterea merelor se numește pomicultură.

Există peste 7500 de soiuri de mere în lume, iar în SUA peste 2500.

Te-ai întrebat vreodată de ce merele plutesc?Deoarece conțin 25% aer.

Unui măr îi ia peste 3 ani să producă mere, iar unor soiuri chiar și până la 10 ani.

Bananele

Sunt printre cele mai populare fructe folosite de americani în dietă.

Bananele pe care le mâncăm noi astăzi sunt de fapt clone care provin din soiul Cavendish, un soi creat artificial de către om.
Acest lucru explică diversitatea dimensiunile lor aproape uniforme, cât și faptul că bananele din comerț aproape că nu au semințe vizibile (semințele lor sunt foarte mici și sterile).
O banană “neclonată” are semințe vizibile.

Aceste fructe nu cresc de fapt în copaci, deoarece bananierul nu este un copac, ci o plantă ierboasă (din familia orhideele și a crinilor).

Oamenii împart 50% din ADN-ul bananelor.

Căpșunele

Sunt singurele fructe cu semințe pe dinafară. În medie, o căpșună are 200 de semințe localizate pe exteriorul acesteia.
Aceste fructe pot fi utilizate pentru ameliorarea durerilor de cap.

Căpșunele conțin substanțe naturale care se regăsesc și în aspirină.
Foarte interesant este faptul că, căpșunele au propriul lor muzeu, în Belgia.

Căpșunele sunt primele fructe care apar primăvara.

SUA este regiunea care produce cea mai mare cantitate de căpșuni, fiind urmată de Spania, Coreea de Sud, Japonia, Mexic, Italia, Rusia, Turcia, Polonia și Germania.

Strugurii

Strugurii se găsesc sub diferite culori: alb, rosu, negru, albastru, verde, violet și auriu.

Strugurii “albi” sunt de fapt verzi.

În lume sunt atestate peste 8.000 de soiuri de struguri.

Din punct de vedere botanic, aceste fructe sunt clasificate ca fructe de pădure.

O persoană consumă in medie 3,6 kilograme de struguri pe an.

Exploratorii spanioli au introdus aceste fructe în America în urma cu aproximativ 300 de ani.

Producția de vin din struguri își are originile în vechi timpuri, încă din anul 5000 în.Hr.

Pentru o sticlă de vin este sunt necesare aproximativ 2,5 kilograme de struguri.

Smochinele

Știați că fructul smochinului este de fapt o floare care înflorește în interiorul smochinei și are denumirea de infructescenţă. În acest mod, floarea smochinului se dezvoltă în miezul smochinei, unde se află şi seminţele acesteia.

Smochinele abundă în calciu, cantitate care este comparabilă cu cea din lapte.

Smochinul poate atinge cu ușurință vârsta de 35 de ani.

Smochina este cel mai dulce fruct deoarece conține 55% zahăr, în formă naturală, ceea ce o face un excelent îndulcitor.

Kiwi

Kiwi este unul dintre cele mai hrănitoare fructe, fiind plasat pe primul loc în topul celor mai hrănitoare fructe, depășind chiar și merele, bananele și portocalele.

Știați că fructele de kiwi au creșterea asemănătoare strugurilor, în ciorchine, iar plantația de kiwi seamănă foarte mult cu o vie?

O plantă de kiwi poate ajunge și la 10 metri în lungime.

Kiwi conține de două ori mai multă vitamina C decât portocala, dar este și o excelentă sursă de vitamina E și vitamina K.

Planta de kiwi poate produce fructe timp de 30 de ani și rezistă până la 50 de ani.

Piersicile

Piersicile sunt originare din China, unde piersicul este considerat “pomul vieții”.

Uluitor! În anul 2015 au fost descoperite în China fosilele a opt piersici, având o vechime de 2.5 milioane ani

Cristofor Columb este cel care a adus arborele magic în America.

Piersicile pot contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Piersicile sunt perfecte pentru hidratare, pentru că au un conținut de apă de 87%.

Este considerat un fruct anti-stres care ajută la reducerea anxietății.

Caisele

Pomul numit cais poate produce fructe timp de 25 de ani, fructele sale fiind culese cu mâna.

Pe lângă vitamina A, caisele sunt o sursă bună și de vitamina C.

Cea mai mare țară producătoare de caise este Turcia.

În SUA caisele au propria lor ziua națională, sărbătorita anual pe 9 Ianuarie.

Știați că dacă ați cumpărat caise care nu sunt bine coapte, atunci pentru a le grăbi coacerea se recomandă să le plasați într-o pungă de hârtie la temperatura camerei ?

Ce știi despre fructe?

Scroll to Top
Copy link