Primirea musafirilor din Tunisia în cadrul proiectului Erasmus+/eTwinning “Un monde meilleur”

Sarah şi colegii ei însoţiţi de doamna profesoară Hanen El Mouaddeb au fost aşteptaţi la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” din Bucureşti de către echipa română din Huşi însoţită de doamna profesoară Andrescu Mihaela. Lume multă la aeroport, dar prietenii noştri au fost repede reperaţi de către grupul nostru.

Ne-am îmbrăţişat şi apoi ne-am invitat prietenii tunisieni, la o gustare, la un restaurant vecin; apoi cu un microbuz închiriat noi am plecat pentru Huşi.

Pe parcursul călătoriei ne-am cunoscut mai bine şi după-amiază am sosit la Huşi. S-a făcut cazarea la căminul şcolii noastre după care ne-am invitat amicii la masă şi acolo ei au avut ocazia să cunoască bucătăria tradiţională moldovenească.

O scurtă perioadă de relaxare urmă şi, apoi, noi am plecat să vizităm câteva obiective.

Prima vizită a avut loc la sediul central al şcolii unde amicii noştri au fost întâmpinaţi cu pâine şi cu sare după care s-a vizitat Muzeul Viticol şi Vinoteca şcolii.

A doua zi s-au împărtăşit mesaje optimiste despre o lume mai bună la şcoală în limbile maternă, franceză şi engleză; s-au recitat poezii create de elevii români din proiect, s-a continuat cu muzică, dansuri populare şi s-au servit mâncăruri tradiţionale moldoveneşti preparate de către elevi cu ocazia aniversării şcolii noastre.

A treia zi, Sarah şi colegii ei, au fost invitaţi în familiile elevilor parteneri ai proiectului; aici a avut loc un viu dialog despre cei 7 ani de-acasă şi s-au împărtăşit mesaje optimiste despre o lume mai bună în familie.

A patra zi, s-a dialogat pe tema “O lume mai bună în societate” împărtăşindu-se reguli de bază şi mesaje optimiste legate de manierele de comportament într-o  societate civilizată; s-au făcut gesturi de bunătate pentru persoanele apropiate, apoi s-a mers la biserică pentru a avea un scurt contact cu credinţa creştin-ortodoxă pentru prietenii noştri de credinţă musulmană. Ziua s-a încheiat cu dăruirea câtorva felicitări şi scrisori de pace şi de prietenie reciprocă.

A cincea zi, ne-am însoţit prietenii la microbuz cu promisiunea de a ne revedea într-o bună zi; prietenii noştri continuă călătoria lor spre prietenii lor din Târgovişte, coordonaţi de doamna învăţătoare Alexandra Miricioiu.

AUTOR: Andrescu Mihaela

AUTOR: Andrescu Mihaela

Cadru didactic la Colegiul Agricol ''Dimitrie Cantemir'' Husi, judetul Vaslui

Scroll to Top
Copy link