Freeze Dance – Joc de mișcare, concentrare și atenție

Muzică și mișcare este o disciplină plăcută tuturor copiilor, întrucât acestora le place să cânte, să aplaude, să fie cât mai antrenante aceste ore.

La  aceasta disciplină,  Muzică și mișcare, vă propunem un joc de mișcare, concentrare și atenție pe ritmuri de dans.

Jocul se numește Freeze Dance, tradus și Dansează și Îngheață! Este un joc care va aduce multe zâmbete și bună dispoziție celor mici, momente unice pe care nu le vor uita.

Copiii sunt atrași de muzica, de dans, iar acest joc îi va face să fie mult mai atenți și concentrați la instrucțiunile cadrului didactic.

Cum se joacă acest joc de mișcare?

Deoarece situația actuală impune distanțare socială, jocul poate fi realizat cu succes în sala de clasă, fiecare elev fiind situat în perimetrul băncii sale.

Pentru desfășurarea jocului aveți nevoie de un laptop sau calculator dotat cu boxe, un cântecel destul de ritmat și 3 cocarde cu titlul CEL MAI ATENT DANSATOR.

Vă recomandăm I am a gummy bear.

Întreaga clasă se ridică în picioare, fiecare la marginea băncii sale.

Elevii vor dansa pe melodia aleasă de către cadrul didactic până la un anumit punct, când acesta strigă Freeze! În acel moment, toții elevii rămân nemișcați. Cel sau cei care încă dansează vor fi eliminați din joc și vor lua loc în bănci.

Se continuă dansul până când vor rămâne doar 3 elevi în picioare. În funcție de cât de rapizi, concentrați și atenție sunt, se vor distribui cele 3 cocarde.

Jocul propus este ideal pentru noile condiții în care se desfășoară școală românească.

Mai jos aveți modelul de cocarde pentru acest joc.

Distracție plăcută!

Cel-mai-atent-dansator.pdf ()

Children vector created by brgfx – www.freepik.com

  • Articole autor
AcademiaABC Administrator

Echipa Academiei ABC se străduie să vă ofere cele mai bune și interesante materiale didactice sub formă de teste online, rebusuri online, fișe de lucru pentru grădiniță și clasele primare și multe altele.

urmărește-mă pe
Scroll to Top
Copy link