Hai să colorăm România!

Marea Unire pe înțelesul copiilor

Ca și voi, dragi copii, și țara noastră are o zi din an în care își serbează ziua sa.

Pe 1 Decembrie în fiecare an, România și poporul său, pe nume români, sărbătoresc Ziua Marii Uniri. Ce este Mare Unire? Să începem cu începutul….

România s-a format din uniunea a două mari popoare, dacii și romanii. Acest lucru s-a petrecut acum mulți, mulți ani. De-a lungul timpului, țară noastră cea frumoasa și bogată a fost râvnită de către alte popoare spre a fi cucerita. Conducătorii țării noastre au luptat împotriva a două mari imperii, Imperiul Otoman și Imperiul Habsburgic, ambele imperii dornice de cucerire și de putere.

Astfel, țara noastră a fost împărțită în trei mari teritorii sau principate: Moldova, Țara Româneasca și Transilvania.

Un conducător iscusit, pe nume Alexandru Ioan Cuza, a reușit în anul 1859 să unească două dintre ele, Moldova și Țara Românească. Însă, cel de-al treilea principat dorea cu ardoare să revină la țară sa mamă alături de celelalte două, dar se afla sub conducerea Imperiului Austro-Ungar.

În anul 1918, sub conducerea unui alt conducător priceput și iubitor de oameni, regele Ferdinand l împreună cu alți patrioți a reușit să unească și cel de-al treilea principat, Transilvania cu restul țării.

Marea Unire s-a înfăptuit la Alba-Iulia. De atunci, în fiecare an, la 1 Decembrie, noi, românii ne arătăm dragostea față de țară noastră prin serbarea acestei zile. Anul acesta, se împlinesc 102 ani de la Marea Unire.

În onoarea acestei mari sărbători naționale, se fac parade militare, se intonează imnul național Deșteaptă-te, române!, dar și alte cântece precum Hora Unirii, Treceți batalioane române Carpații!

Arată că îți iubești țara! Colorează imaginile pe care Academia ABC cu drag ți le-a pregătit! La mulți ani, România!

Hai-sa-coloram-Romania.pdf ()

Children vector created by brgfx – www.freepik.com

  • Articole autor
AcademiaABC Administrator

Echipa Academiei ABC se străduie să vă ofere cele mai bune și interesante materiale didactice sub formă de teste online, rebusuri online, fișe de lucru pentru grădiniță și clasele primare și multe altele.

urmărește-mă pe
Scroll to Top
Copy link