Joc didactic Cunoașterea mediului-,,Iarna și bucuriile ei”

Scopul activității: consolidarea și sistematizarea cunoștințelor copiilor referitoare la obiectele de vestimentație folosite iarna și la  jocurile lor în acest anotimp.

Sarcina didactică: deschiderea trăistuței și scoaterea unui jeton din aceasta, reprezentând un obiect de îmbrăcăminte sau un joc de iarnă și numirea acestuia, asocierea imaginii de pe jeton cu anotimpul în care este purtat sau jucat.

Regulile jocului:
Copiii sunt împărțiți in două echipe. La semnalul educatoarei, din fiecare echipă va fi ales un copil care va rezolva sarcina propusă. Echipa care rezolvă corect sarcina este aplaudat si recompensat cu buline.

Material didactic:
– planșe cu imagini de iarnă, trăistuță

Desfășurarea jocului:
Varianta  I : Educatoarea va alege câte trei copii de la fiecare echipă care vor veni, pe rând, și vor alege câte un jeton din traistă, vor spune ce reprezintă și carui anotimp îi aparține. Cei care vor răspunde corect vor fi aplaudați si vor primi, pe tabela de marcaj, o față zâmbitoare.

Varianta II: Educatoarea va strecura în trăistuță jetoane cu imagini specifice anotimpului toamna. Un copil din fiecare echipă, ales de educatoare, va trebui să spună ce reprezintă și cărui anotimp îi aparține.SAU: Educatoarea va spune câte o ghicitoare pentru fiecare echipă iar un reprezentant din fiecare echipă va răspunde la aceasta. Raspunsul corect va fi aplaudat și recompensat cu o bulină.
1.Mic, ușor, purtat de vânt/ Cade, cade la pământ,/ Ține cald ca un veșmânt.(fulgul de zăpadă)
2.Când nu e zăpadă,
Doarme în ogradă,
Dar când ninge-afară,
Cu copiii zboară.(sania)

Complicarea jocului:
Răspunde cu adevărat sau fals la afirmațiile:
Iarna este frig și ne îmbrăcăm cu haine groase. (A)
Iarna mergem la mare să ne bălăcim. (F)
Iarna facem oameni de zăpadă și ne dăm cu săniuța. (A)

Picture of Dumitrache Alina Elena

Dumitrache Alina Elena

Profesor învățământ preșcolar la Grădinița Voinicel, Chitila

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link