Poveste terapeutică-,,Cum pot zbura zânele cu ochelari?”

     Într-o zi, după masa de prânz, Norilin, o fetiță blondă cu ochelari și codițe ca un evantai, urcă grăbită cu păpușa ei Lina în mansarda bunicilor pentru somnul de amiază. Se așază încântată pe pătuțul cel mic cu pernițe roz și inimioare desenate. Abia așteaptă să își pună ochelarii pe noptieră. E mereu supărată când îi poartă. Copiii râd de ea și îi găsesc porecle, mama o atenționează să aibă grijă de ei iar tata curios o întreabă la grădiniță dacă-i poartă…Doar bunica îi spune că ea e frumoasă cu ei și-i șoptește la ureche: “zână bună cu ochelari…somn ușor, vise plăcute, îngerii să te sărute”! Norilin o privește necăjită și îi spune că nu vrea să fie o zână pentru că zânele cu ochelari nu pot zbura.
    In odaie se aud cântecele păsărelelor din grădina cu trandafiri a bunicii și somnul veni de îndată. Fetița doarme și doarme și Lina păpușica ei! Somnul e lin și visele vin cu Moș Ene pe la gene! Nu știu cum se întâmplă dar se întâlni cu îngerașul Pufulin și începură jocul lor preferat “dans cu bagheta magică”.
Norilin îi spune îngerașului că își dorește să zboare dar vrea să scape de ochelarii de acasă pentru că zânele cu ochelari nu pot zbura. Pufulin zâmbi și-i răspunse că va putea zbura doar că, dacă vrea să îi crească aripi, ar fi bine să zâmbească mai mult. Norilin începu să zâmbească, dorința se împlini și porni în zbor cu bagheta magică din floare în floare ca o albinuță, apoi de la un copăcel la altul ca o rândunică, dar când încercă să urce spre stele nu mai găsi drumul și văzu totul în jur ca prin ceață.
    Fetița îl strigă speriată pe îngerașul Pufulin. El veni, îi zâmbi și o imbrățișă repede. Doar el știa că zânele primesc puteri magice ca și astronauții dar numai dacă poartă ochelari și c,ă doar așa vor reuși să zboare tot mai sus spre nori si spre steluțele magice din cer.
 Pufulin îi șopti la ureche:
    -Dacă vrei să zbori spre cer ar fi bine să porți ochelarii tăi magici de acasă. Doar așa vei fi puternică ca aviatorii și vei gasi drumul cel mai rapid! Cu cât vei zâmbi mai mult, cu atât ochișorii tăi de sub ochelari vor străluci și mai mult și vei zbura cât mai sus spre cer.
 Cioc, cioc…se auzi la ușă camerei si-apoi glasul bunicii care-o strigă:
   -Zână bună, te-ai trezit?

Picture of Mureșan Violeta-Ioana

Mureșan Violeta-Ioana

Educatoare-învățător-profesor mentor-formator-evaluator-director 31 de ani de experință
Grădinița cu Program Prelungit "Neghiniță" Cluj-Napoca

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link