Povestea celor trei brăduți fermecați

    A fost odată ca niciodată într-o pădure îndepartată trei brăduți fermecați. Acești brăduți erau frați. Anotimpul lor preferat era iarna, deoarece crengile lor verzi erau împodobite cu fulgi argintii și steluțe sclipitoare de gheață.
    Într-o bună zi braduțul cel mic le spuse fraților săi:
   – Dragii mei, în curând va veni Crăciunul și cea mai mare dorință a noastră se va îndeplini.Vom ajunge în casele copiilor pe care îi vom bucura ,iar ei, ne vor împodobi cu globulețe strălucitoare. Moș Crăciun va veni in toiul nopții și va așeza cadourile mult așteptate sub crengile noastre stufoase.
Nici nu termina bine de zis că spiridușul cel mai de seamă al lui Moș Crăciun auzi toate acestea. Ajutat de sania fermecată și de renii moșului, acesta îi invită pe cei trei brăduți în sanie,pentru a porni spre casele copiilor.
    Prima oprire a renilor și a spiridușului a fost la o căsuță plină de luminițe. Bradul cel mare cobora primul. Acesta mișcându-și crengile își făcu loc în mijlocul unei sufragerii impunătoare unde îl așteptau o mulțime de podoabe care mai de care mai strălucitoare și cei doi copii nerăbdători gata sa-i împodobească crengile.
    Urmându-și călătoria spre alte casuțe,bradul cel mijlociu zări la marginea unui sat o căsuța mică și la fereastra acesteia se vedeau multe capete de copii. Atunci bradutul se hotărî să rămână aici să înveselească acești copii.Dintr-o mișcare ajunse în cămăruța mică și primitoare a copiilor. Copiii de aici nu aveau podoabe strălucitoare ca ceilalți ci aveau podoabe simple confecționate de manuțele lor harnice.
   Spiridușul împreună cu brăduțul cel mic au mai călătorit ce au mai călătorit până au ajuns într-un orașel. Zarva unor copii de la o grădiniță le-a atras atenția. Brăduțul nici nu a stat bine pe gânduri și a intrat în jocul copiilor. Aceștia l-au invitat să rămână la ei în clasă urmând să-l împodobească și să-l aștepte pe Moș Crăciun.
    Dupa atâta trudă spiridușul se întoarse la Moșul spunându-i că misiunea lui s-a încheiat și acum e rândul lui(moșului) să aducă bucurie în sufletele copiilor.

Picture of Tutunea Daniela Mădălina

Tutunea Daniela Mădălina

Profesor învățământ preșcolar la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10 Buzău, cu o vechime de 19 ani;

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link