Joc didactic ,,Săculețul cu surprize”

GRUPA: mijlocie

NIVEL DE VÂRSTĂ: 4-5 ani

SCOP: recunoaşterea şi denumirea unor obiecte de uz personal, demonstrarea şi denumirea acţiunii pe care o întreprindem cu ajutorul acestora și consolidarea unor deprinderi de igienă personală.

MATERIAL DIDACTIC: un săculeţ în care se găsesc diferite obiecte de uz personal: pahar, periuţă de dinţi, pieptene, oglindă, prosop, săpun, savonieră, batistă, şerveţel, perie de haine, perie de ghete.

SARCINA DIDACTICĂ:
-Să recunoască obiectele de uz personal din săculeț.
-Să denumească acțiunea pe care o realizează cu ajutorul acelor obiecte.
-Să imite acțiunea care poate fi îndeplinită cu obiectul respectiv.

REGULI DE JOC: Copilul chemat alege un obiect din săculeţ, îl pipăie şi fără să se uite îl numeşte, apoi îl arată copiilor şi spune după ce l-a recunoscut, de ce trebuie folosit. Ceilalţi participanți la joc vor executa acţiunea care poate fi îndeplinită cu obiectul respectiv (acolo unde este cazul).

ELEMENTE DE JOC: deschiderea şi închiderea sacului, ghicirea, imitarea acţiunilor, aplauze.

DESFĂŞURAREA JOCULUI: Doamna educatoare va aduce în sala de grupă un săculeţ cu surprize. Preșcolarii chemaţi vor veni în faţa clasei şi fără să se uite introduc mâna în săculeţ şi spun: ,,Eu am găsit o periuţă de dinţi!”. O va scoate din săculeţ, o va arăta şi va explica necesitatea şi importanţa folosirii acesteia (cum trebuie utilizată, când şi de ce este bine să o folosim) după care va trebui să imite folosirea ei. Răspunsurile corecte vor fi aplaudate și recompensate cu bulinuțe.

Picture of Berteșteanu Adriana

Berteșteanu Adriana

Profesor învățământ preșcolar la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” Slobozia, 16 ani vechime în învățământ, gradul didactic I, absolventă a Facultății de Management Agroturistic;

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link