Jocuri recreative pentru grupa mică

1. Joc recreativ pentru grupa mică „Ștafeta merelor”

Copiii sunt împărțiți în două sau mai multe echipe, egale ca număr, așezate pe șiruri, în spatele liniei de plecare.La 3-4 metri de aceasta se fixează un steguleț, care marchează locul de întoarcere.
Primii din fiecare echipă au câte un măr, pe care îl așează într-un polonic.La comanda educatoarei, aceștia pornesc spre steguleț, îl ocolesc, apoi se întorc la echipele lor și transmit polonicul cu mărul urmatorului copil din rând.Este declarată câștigătoare, echipa de la care au parcurs traseul toți copii și au terminat primii.

2. Joc recreativ pentru grupa mică „Să ne găsim frații și surorile!”

Grupa de preșcolari este împărțită în doua echipe :echipa fructelor și echipa legumelor. Fiecare echipă își alege un reprezentant. Se pun în piept simboluri ale grupei din care face parte fiecare copil.
Reprezentantii fiecărei echipe își vor chema frații și surorile .Ex.,,Să vină la mine morcovul!”. Copilul chemat vine și se așează în spatele reprezentantului său. Dacă un copil alege greșit echipa, acesta va mai aștepta o tură.Sunt aplaudați și primesc recompense cei care fac alegerea corectă.

3. Joc recreativ pentru grupa mică-„Coșul cu fructe”

Copiii sunt împărțiți în doua echipe, egale ca număr, așezatI în perechi, pe șiruri, în afara liniei de plecare. În fața fiecarei echipe, se află câte un coș cu fructe :mere, pere, nuci, etc.La o distanță de 10 m în fața echipelor se fixează un semn de întoarcere, marcat vizibil pe sol.Primele perechi din ambele echipe, apucă coșurile de toartă și la semnalul educatoarei aleargă spre semnele marcate, le ocolesc și se întorc la echipele lor, predau coșurile perechilor urmatoare și se așeaza în spatele șirurilor.
Jocul se termină când ultima pereche trecere linia de plecare.Câștigă echipa care termină prima.

4. Joc recreativ pentru grupa mică-„Acesta este prietenul meu!

Copiii formează un cerc ținându-se de mâini. Un copil începe jocul prezentând colegul din stânga spunând:,,Acesta este prietenul meu, X!”și când îi pronunța numele, ridica mâna prietenului. Jocul se termină atunci când toții copiii au fost prezentați.

Picture of Moț Teodosia-Anda

Moț Teodosia-Anda

Profesor învățământ preșcolar la Grădiniţa cu Program Normal Nr.1, Romuli, jud. Bistrița-Năsăud, gradul didactic I;

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link