Joc de mişcare „Dansul fructelor perechi” Grupa mijlocie

Scopul jocului: Exersarea deprinderilor motrice în contexte noi; Dezvoltarea atenției și a spiritului de observație.
Regulile jocului:
Copiii dansează câte doi, spate în spate;
La comanda: ”salată de fructe!”, copiii aleargă în cerc;
Nu au voie să intre în interiorul cercului mai mult de trei copii;
De fiecare dată, se schimbă perechile;
Copilul rămas singur va trebui să îndeplinească o pedeapsă hazlie.
Materiale necesare: coronițe pe care se află imaginea unui fruct/ medalioane cu fructe, 3 cercuri de sârmă îmbrăcate în hârtie creponată, CD cu o muzică veselă
Numărul de participanți: minim 10 copii
Desfășurarea jocului:
Se așază cercurile în jurul unui ring de dans imaginar. Copiii vor purta pe cap coronițe pe care se află imaginea unui fruct sau vor avea la gât medalioane cu fructe.
Se pornește muzica. Fiecare copil își va găsi o pereche cu care va dansa spate în spate. Un copil va rămâne fară pereche și va dansa singur. La un moment dat, muzica se oprește, iar educatoarea dă comanda: ”salată de fructe!”. Toți copiii vor alerga în viteză pentru a prinde un loc într-unul din cele trei cercuri. Nu au voie să intre în interiorul cercului mai mult de trei copii. În acest fel, copilul fără pereche va încerca să ocupe un loc, lăsând un alt participant pe dinafară. Copilul rămas singur va trebui să îndeplinească o pedeapsă hazlie. În loc de pedeapsă, se poate solicita copilului să descrie fructul pe care îl reprezintă.
Se repornește muzica, iar ”fructele” revin pe ringul de dans. De fiecare dată, se schimbă perechile. Se reia jocul de mai multe ori. Se poate schimba melodia și modifica stilul de dans, cerându-le copiilor să danseze câte unul, cât mai energic.

Picture of Cucu Mirela

Cucu Mirela

Profesor învăţământ preşcolar la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 22, Iaşi, cu o vechime de 30 de ani;

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link