Joc didactic-A cui mamă este?

Grupa mijlocie
Scopul: verificarea și consolidarea cunoștițelor despre puii diferitelor animale și păsări,folosirea corectă a denumirii acestora;consolidarea depriderii de a folosi corect genitivul și genul substantivelor.
Sarcina didactică:recunoașterea și denumirea puilor de animale și păsări.
Regulile: copiii care au jetonul(medalionul) cu animalul –mamă trebuie să se ridice pe rând întrebând: ,,a cui mamă este?” copilul care are jetonul cu animalul –pui ,trebuie să se ridice și să răspundă. De exemplu :,,pisica este mama pisoiului” etc.; dacă copilul cu animalul- pui a răspuns corect va fi chemat prin onomatopee de către animalul –mamă.
Jocul se repetă schimbându-se jetoanele între copii.Pe rând câte un copil interpretând rolul de animal-mamă își va chema puiul prin imitarea glaului.
Elemente de joc:așteptarea,surpriza ,ghicirea,imitarea glasului animalului.
Metode și procedee: conversația,explicația,demonstrația,problematizarea,jocul,expunerea.
Material didactic:ilustrații cu animale și cu puii lor :pisică-pisoi,vacă-vițel,găină-pui etc.
Indicații:grupa de copii se împarte în două,fiecare copil primește un medalion reprezentând o viețuitoare.Copiii se așează pe două rânduri de scăunele față în față,iar după ce și-au găsit mama, se vor așeza pe covor împreună.
În încheiere se reîmpart medalioanele și la semnalul educatoarei :,,Caută-ți mama”,copiii se vor așeza în rând câte 2,mama și copilul.

Bibliografie:
1. ***,,Material ajutător pentru aplicarea programei grădinițelor de copii”,Editura Didactică și Pedagogică,București(1964)
2.***Ghid de bune practici pentru educația timpurie a copiilor de la 3 la 6/7 ani ,

Picture of Galbîn Năsui Liana

Galbîn Năsui Liana

Profesor învățământ preșcolar la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Vișeu de Sus;

Scroll to Top
Scroll to Top
  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link