Probleme de vacanță-clasa a III-a

Indicații de rezolvare a rebusului online

Rebusul online cu titlul Probleme de vacanță-clasa a III-a cuprinde un număr de 6 probleme, potrivite pentru vacanța de vară. Rezolvă problemele separat, iar pe spațiul indicat fiecărui număr scrie doar rezultatul și ce a cerut întrebarea problemei.

Exemplu: Ioana are 12 mere pe care le împarte în mod egal celor 2 frați ai săi. Câte fructe primește fiecare frate?

12 : 2 = 6 fructe

Răspunsul trecut în rebus va fi 6fructe.(fără spațiu între număr și cuvânt)


1. Tudor are 840 lei. El cumpără 2 mingi, 3 tricouri, 2 perechi de adidași. Câți lei i...au rămas, dacă o minge costă 15 lei, un tricou dublul față de minge, iar pentru o pereche de adidași acesta a plătit de 3 ori mai mult decât a plătit pe 3 tricouri în total?
2. Într...o seră sunt 8 rânduri a câte 178 de trandafiri și 7 rânduri a câte 109 lalele. Câte flori sunt în total în seră?
3. Valeria are 6 ani. Peste 4 ani va fi de 7 ori mai tânără decât bunica sa. Câți ani are acum bunica sa?
4. Ina a primit de la Lia 999 de mărgele, apoi de la Elena 375 de mărgele. Acum are 3000. Câte mărgele a avut fata la început?
5. Într...o gospodărie, numărul găinilor este cel mai mare numări impar de o cifră, numărul rațelor este de 2 ori mai mare, iar curcile sunt de 2 ori mai multe decât rațele. Câte păsări sunt în total în curte?
6. La o cofetărie s...au adus 56 de tăvi a câte 48 de prăjituri cu budincă și 35 de tăvi a câte 55 de eclere cu vanilie. Câte prăjituri au rămas după o săptămână și patru zile, dacă zilnic s...au vândut câte 109?

  • Articole autor
AcademiaABC
AcademiaABC Administrator

Echipa Academiei ABC se străduie să vă ofere cele mai bune și interesante materiale didactice sub formă de teste online, rebusuri online, fișe de lucru pentru grădiniță și clasele primare și multe altele.

urmărește-mă pe
Te-ar mai putea interesa:
Scroll to Top

În cazul în care pe dispozitivul dvs. mobil rebusul nu se încadrează corect va rugăm să faceți scroll stânga, dreapta.

Copy link