Brașov, oraș muzeu – Opțional Istorie locală

*Opțional Completează-ți numele! (Pentru clasament și diplomă)
Oraş care are 237 589 de locuitori şi este considerat inima României.

Muntele de 960 m de unde se vede oraşul cel mai bine, panorama oraşului fiind impresionantă. Drumul ce duce în vârf se parcurge în aproximativ o oră.

Cetatea Braşovului – este considerată a fi una din cele mai puternice din Transilvania. Din sistemul de întăriri (fortificaţii) exterioare zidurilor cetăţii se mai păstrează astăzi:

În Piaţa Sfatului se pastrează o veche clădire din piatră construită prin anul 1528. Aceasta a fost în trecut sediul:

Prima Şcoala Românească se află în:

În prima duminica după Paşte (Duminica Tomii) ies călare la Pietrele lui Solomon. Ei simbolizează cetele de "flăcăi" care erau luate din sânul familiei şi duse la Pietrele lui Solomon o perioadă de timp unde erau supuşi unui antrenament dur pentru apărarea cetăţii Braşovului.

Muzeu din Brașov care expune tablouri de mare valoare ale pictorilor români: Nicolae Grigorescu, I.Andreescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza.

La Casa Mureşenilor atrage atenţia prezenţa documentelor legate de istoria imnului naţional, creaţie a nemuritorului Andrei Mureşanu. Care este titlul poeziei ale cărui manuscrise se păstrează în Arhiva Mureşenilor?

Cea mai nouă poartă construită în Brașov care facilitează intrarea în orașul vechi dinspre cartierul Șchei este:

Legenda spune că regele Solomon ar fi fugit cu calul său şi s-ar fi refugiat la valahii din Şchei. Urmărit de păgâni (turci sau tătari), acesta ar fi sărit cu calul său, peste prăpastia dintre stâncile care marginesc defileul. Astfel pietrele - cei doi munţi peste care a trecut Solomon, şi apoi calul care i s-a prăvălit în prăpastie, au fost denumite după numele regelui. Se spune că urmăritorii ar fi căzut în prăpastie, iar Solomon a scăpat prinzându-se de rădăcinile unui copac. La rădăcina acestui copac şi-a pus coroana care îi căzuse. De aceea, vechea emblemă a Braşovului care poate fi văzută pe Clădirea Muzeului Judeţean din Piaţa Sfatului simbolizează:

  • Articole autor

Profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Nr. 15 Brașov;

    Autorul nu are alte postări
Te-ar mai putea interesa:
Scroll to Top
Scroll to Top

REȚINE!

Înainte de a începe testul, fii sigur că ai consultat" Modalitatea de completare a testelor online". Dacă nu, dă un click pe butonul de mai jos.

  • 0 Facebook
  • Email
  • Imprimă
  • Copiază legătura
Copy link