Sunetul Ș în silabe


Fisa de lucru se poate lucra la învățarea sunetului Ș și a poziției sale, la începutul cuvântului, la mijloc sau la finalul cuvântului. Materialul didactic cuprinde 9 imagini ale căror cuvinte sunt formate din 2 și 3 silabe.

Elevii spun despre ce imagine este vorba, care este cuvântul asociat imaginii respective. Se desparte în silabe cuvantul , întâi de către cadrul didactic, apoi de către elevi.

Apoi întregii clase, se explică despărțirea corectă în silabe prin pozitionarea dosului palmei sub bărbie și cu cealaltă mână se va număra câte si șilabe sunt în acel cuvânt. Frontal,se fac câteva exersări de despărțire în silabe pentru diferite cuvinte(Exemplu, ȘANȚ, ȘANȚ, ȘURĂ, ȘU-RĂ, ȘAPTE, ȘAP-TE ETC), iar apoi se trece la lucratul fișei  unde se va stabili pozitia sunetul Ș în cadrul imaginilor propuse. Se va colora bulina corespunzătoare locului sunetului în cuvântul respectiv.

[Download not found]

  • Articole autor
AcademiaABC Administrator

Echipa Academiei ABC se străduie să vă ofere cele mai bune și interesante materiale didactice sub formă de teste online, rebusuri online, fișe de lucru pentru grădiniță și clasele primare și multe altele.

urmărește-mă pe
Scroll to Top
Copy link